Mire képes egy vezető és hogyan lehet kihozni a maximumot belőle?

A SIZE Prozess® révén a fenti kérdésre kaphatunk választ. A SIZE Prozess® személyiségprofil feltérképezi az egyént, annak erősségeit, tehetségeit, adottságait és fejlődési lehetőségeit. Az eredményt egy úgynevezett Human Performance Guide® értékelésben összegzi.

A Human Performance Guide® segítségével megállapítható, hogy egy vezetőben milyen valódi lehetőségek rejlenek és azt milyen eszköztárral, lépésekkel lehet kihozni az illetőből.


Hogyan működik a SIZE Prozess®?

A SIZE Prozess® központi eleme a mérőeszköz, azaz egy kérdőív, amelynek eredményeként a kitöltő megkapja profilját. A profilt követően egy konzultáció keretében bemutatásra kerül a személyiségtípusának részletes elemzése és egy személyre szabott akcióterv az egyéni fejlődési lehetőségekről.

A SIZE Prozess® személyiségprofilok és potenciálelemzések tehát gyakorlatilag professzionális önértékelések és személyes álláspont-meghatározások, amelyek fontos személyiségjellemzőket, erősségeket, adottságokat, tehetségeket és fejlődési lehetőségeket foglalnak össze és írnak le. Ezzel támogatást nyújtanak a kitöltőnek, hogy milyen lépésekre van szüksége ahhoz, hogy elérje egyéni céljait.

Mivel foglalkozik a SIZE Prozess®?

A SIZE Prozess® egy áttekinthető és könnyen kezelhető modell, amely többek között az alábbiakkal foglalkozik:

 • a személyiségek jellemzői, a közöttük fennálló kapcsolatrendszer és belső dinamizmus
 • a típusnak megfelelő kommunikációs csatorna, ami kaput nyit az adott személlyel való kommunikációhoz
 • a típusra jellemző motivációs szükséglet, amelynek kielégítése esetén jó eséllyel előzhető meg a stressz kialakulása
 • félreértések és stresszminták
 • munkahelyi elégedettség az erősségek, adottságok, képességek ismeretében
 • feladatok megközelítése és problémamegoldás
 • az adott típusra jellemző vezetői stílus mind vezetőként, mind beosztottként.
 • Hogyan használhatók a SIZE kérdőív eredményei szervezeti közegben?


A SIZE személyiségstílusokra tekinthetünk úgy, mint egy térképre, amely segít eligazodni az emberi kapcsolatok útvesztőiben. Ez a térkép segíti a tájékozódást, biztonságot ad Önnek, alapot nyújt ahhoz, hogy tervezhessen, és hogy a magán- és munkahelyi életében sikeresen érvényesüljön. Megfelelően alkalmazva a „SIZE-térképet” megmutatja az utat Önmagához, más emberekhez és az ő személyiségstílusukhoz.

Hol tudja alkalmazni?

A SIZE Prozess® jól használható kiválasztásban, szervezetfejlesztésben, változásmenedzsmentben, csapatépítésben, vezetésfejlesztésben, coachingban és kiváló eredményességgel használható az értékesítés hatékonyságának növelésére.

Size Prozess® Tréning
– Ha szeretné munkatársait is megérteni

A SIZE Prozess® eredménye és kiértékelése kizárólag a kitöltő személyére tartozik és vele kerül megbeszélésre. Lehetősége van azonban tréning keretek között a SIZE Prozess® módszertanának alkalmazásával olyan cégen belüli tréninget tartani, amikor a dolgozók megismerhetik egymás személyiségtípusait.


Miért hasznos a Size Prozess® Tréning?

Óriási hasznossága abban rejlik, hogy a kollégák felismerik egymás személyiségtípusait. Jobban megértik egymást, kiderül, kik tudnak könnyedén és zökkenőmentesen együtt dolgozni, illetve felszínre kerül az is, hogy az esetleges súrlódások mögött milyen személyiségbeli különbségek húzódhatnak és azokat hogyan lehet kiküszöbölni vagy orvosolni.

A cégvezetés számára mindez azért nagyon hasznos, mert megismerve a munkatársak személyiségjegyeiket

 • az egymással leginkább harmonizáló egyének csoportba rendezésével,
 • a belső feszültségek okainak feltárásával, megértésével és drasztikus csökkentésével,
 • a személyes kompetenciákhoz leginkább illeszkedő feladatkiosztással, és
 • a munkatársak kommunikációs készségének fejlesztésével,

a cég hatékonysága, teljesítménye és a cégen belüli hangulat egyaránt nagyságrendekkel növelhető, javítható.


Mi az a SIZE Prozess®?

A SIZE Prozess® Fritz Zehetner osztrák tanácsadó és munkatársai által kidolgozott személyiség és kommunikációs modell.

A modell hatféle érzékelési módot különböztet meg, a szerint, ahogyan a környezetünket érzékeljük, és arra reagálunk. Az érzékelési módok mentén a modell hatféle személyiségstílust különböztet meg, amelyek markánsan különböznek egymástól. Mindannyiunk személyisége meghatározott sorrendben tartalmazza mind a hat stílus jellemzőit, és mindenkire sajátosan jellemző az egyes stílusok jelenlétének súlya.

A modell ezen információk alapján határozza meg azt a személyiségprofilt, ami megmutatja az illető személyiségjegyeit, potenciálját, egyéni készségeit, amelyek mind a társadalmi kapcsolatait, mind a szociális kapcsolatait befolyásolják.


Hogyan készül a SIZE Prozess® elemzés?

„A SIZE Prozess® kérdőív kitöltésére online kerül sor, amelyhez a hozzáférést minden kitöltő a saját e-mail címére kapja meg, a kitöltéshez szükséges instrukciókkal együtt. A kitöltés mintegy 15 percet vesz igénybe .A SIZE Prozess profil anyagát személyesen ismerteti a minősített SIZE Prozess tanácsadó a kitöltőkkel külön-külön, egy egyéni coaching beszélgetés alkalmával. A nagyjából 60 perces coaching visszajelzés keretében részletes tájékoztatást nyújt a kitöltőnek a kérdőív értékelés eredményéről.

A Lartco Consulting Kft. minősített SIZE Prozess partner.

A SIZE Prozess osztrák weboldala a www.sizeprozess.at címen érhető el.


Kérjen ajánlatot!

Vezetéknév

Keresztnév

Cégnév

Telefonszám

Email cím

Egyéb megjegyzés, vélemény