Dr. Lakner Szilvia PhD

tulajdonos-ügyvezető, vezető tréner-tanácsadó, business coach

Az elmúlt két évtizedes munkában töltött időszak alatt közgazdász szakmám széles spektrumán belül tevékenykedtem: a szolgáltatási területtől a vezetői munkán át az egyetemi oktatásig. Sok tapasztalatot gyűjtöttem a középvállalkozások, illetve a multinacionális cégek működéséről, előbb, mint e szervezetek munkavállalója, majd, mint fejlesztő szakember. Így ezen szervezetek működését több aspektusból is láthattam.

E tapasztalatszerző utazás során több kiváló szakemberrel, kollégával találkoztam, dolgoztam, akiknek máig hálás vagyok és maradok mindazért a tudásért, amit átadtak, mindazért, amit élet- és munkaszemléletükből megmutattak számomra.

Segítőim értékes hozzájárulásával és saját erőmből rendkívül sokat fejlődtem, mindent megtettem és megteszek azért, hogy a megszerzett tudást és tapasztalást gyarapítsam, továbbadjam. Szakmai oldalról ezt erősítette tudományos doktori (PhD) kutatásom, amely az ELTE Neveléstudományi Kutatások Doktori Iskolájának keretein belül zajlott, és egyfajta szintézisét képezte az elmúlt évtizedek szakmai munkájának.

Úgy érzem, megtaláltam az igazi utamat, amelyre évekkel ezelőtt rálépve azon szerencsés emberek közé tartozom, akiknek a munkája egyben a hobbija is lehet: fejlesztőként (coachként, trénerként, tanácsadóként) dolgozom.

Munkám során körülvesz egy olyan erőtér, amely nagy dolgokat képes beindítani. Hiszek a fejlesztési folyamat erejében, a szándék és a hit erejében, a visszacsatolás, a támogató-bátorító megerősítés, az intuíció és inspiráció erejében, az együttműködés és a tiszta emberi kapcsolatok erejében.
Hiszek benne, mert bízom a folyamatban, és mert tudom, hogy működik.

LinkedIn profilom: hu.linkedin.com/in/drlaknerszilvia


Bús Borbála

HR tanácsadó, coach

A profit világában eltöltött közel 20 év alatt sokat tanultam a célok erejéről, a csapat kohéziójáról és a csodás emberi lélek működéséről. HR tanácsadóként, a toborzás-kiválasztások során azt keresem, hogyan hangolódhat össze igény és elvárás, miként kapcsolódhat egymáshoz cég és egyén, hogyan lesz a nagy egésznek szerves és nélkülözhetetlen része – a középpontja – a kiegyensúlyozott és harmonikusan működő ember.
Hiszek az együttműködésben, a kommunikációban, az emberek pozitív egymásra hatásában és az ebben rejlő hatalmas, inspiráló energiában. A coaching folyamatok során a jelenlét, a csend, a szavak erejével segítem hozzá ügyfeleimet a fejlődésükhöz, mozdulásukhoz, önmaguk meghaladásához szükséges erő megtalálásához, aktiválásához. Nem csak coachként tudom, hogy kényelmes dolog az úton lépegetni, de az utunkba kerülő szakadékot bizony át kell ugranunk, ha tovább szeretnénk haladni – és ez néha nem megy egyedül…
Útkeresőkkel dolgozom – kamaszokkal, nőkkel, vezetőkkel, karrierváltókkal –, akiket saját hangjuk, igényeik, erősségeik felkutatásában és használatában támogatom, hogy aztán megszülethessenek saját válaszaik a ’Ki vagyok én?’ kérdésre. Törekszem a játszma- és ítéletmentes, nyílt kommunikációra – és vallom, hogy a kölcsönös tisztelet az alapja minden építő kapcsolatnak.
Hiszem, hogy hibáink és kudarcaink szerethetőek, és a személyes felfedezés nemcsak erőt, hanem nagyon sok örömet is ad.
„Ne félj a világtól. Csak az ismeri önmagát, aki a világ fölé hajolt egyszer. Látott mélységet, magasságot és nem szédült el.” (Márai Sándor)


Cséffalvay Gábor

Szervezet-, és vezetésfejlesztési tanácsadó, vezetői coach, személyes fejlesztési navigátor

1978-82 között a Budapesti Közgazdasági Egyetemen találtam rá a hivatásomra.  Az AIESEC fantasztikus fejlesztő légkörében és magával ragadó nemzetközi szemléletében és közösségében nőttem bele a vezetői- és a másokat fejlesztő (tréneri-facilitátori) szerepbe. Nem engedtem el azóta… J (vagy fordítva?). És itt kapott el a vállalkozói láz is – mindig e kettő határozta meg és kísérte életutamat – emiatt soha nem is tekintettem munkának a munkát.

Közel 35 éve figyelem kíváncsian, tanulom ösztönösen és tudatosan a vezetés és a közösség, az egyén és a csapat, valamint a szervezet világát. Közgazdasági gondolkodásom és pionír vérem hajtott, hogy sok különböző vállalkozásban kipróbáljam magam. Fejlesztő szakmámban 5 neves cégben, Teamben, illetve Műhelyben voltam alapító. Concordia, Időbank (majdani Ad Sidera), Easy Learning, Concordia Outdoor Tréning Kft, majd a Creanova és ezzel a céggel végül több mint 10 éve a Flow Csoporthoz csatlakoztam.

Fejlesztői hivatásom során is megőriztem a nemzetköziséget: angolul, németül is rendszeresen dolgozom itthon és külföldön is. Széles hazai és külföldi szakmai hálózatom van, amelyből rengeteg impulzust meríthetek folyamatosan. A Szervezetfejlesztők Magyarországi Társaságának (SzMT) alapító tagja, többször is elnökségi tagja, illetve társelnöke is voltam. Büszke vagyok, hogy 2004-ben kiérdemeltem a Mezei Julcsi díjat a szakmai és közösségi hozzájárulásomért. Itt említhetem másik büszkeségemet, amely szintén életmű-díj jellegű, az AIESEC „International Hall of Fame” díját, amelyet magyarként csak én kaptam eddig 45 év alatt.

Közel 15 éve hoztam létre a Belülről Vezetés – Navigátor személyes fejlesztés programot, amelyet eredeti mestermunkámnak tartok, és amelyet már több mint 60 csoportnak tartottam. Ez hiteles, személyes Ügyem, Üzenetem és Programom, amelyben szenvedéllyel, személyes érintettséggel veszek részt minden alkalommal.

Szilvivel az elkötelezett és minőségi fejlesztő-támogató tevékenység hozott össze minket – a személyes szimpátia és tisztelet mellett. Több projektben tudtunk egymás mellett és egymással együtt Jót alkotni a sok év alatt – ezért örömmel veszek részt a Lartco egyes speciális programjaiban. Leginkább a SIZE Prozess tanácsadói képzésekben és a módszer-együttes alkalmazásában.


Cséfalvay Ágnes

coach, tréner, pályaválasztási tanácsadó

A tanári pályán eltöltött 15 évet 2 évtizedes vezetői munka követte a közszférában. Az oktatás világa után a foglalkoztatás és szakképzés területén koordináltam megyei szervezetet. Szakmai életpályámon a pedagógia módszertanától a menedzsmenten át a felnőtt- és szakképzés területéig sok területen szereztem komoly tapasztalatot. Különböző korosztályú és beosztású emberekkel dolgoztam, vezettem, fejlesztettem őket. Ezért is tartottam fontosnak emberismeretem, pszichológiai tudásom mélyítését: pszichodráma és coaching területén képződtem.
Több évtizedes munkatapasztalatomat felhasználva elérkezett az „aratás” ideje, a megélt tapasztalat, a megérlelt tudás átadásának ideje egy olyan területen, mint a coaching, a tanácsadás.
A világ körülöttünk és mi magunk is folyamatos változásban, fejlődésben vagyunk. Szükség van tapasztalt vezetőkre, segítőkre, akik segítenek a jó irány megtalálásában, megtartásában, s ha kell, vezetnek az irányváltásban. Alkalmazkodó képességünk napi kihívásokkal szembesül. Tudnunk kell rugalmas módon megtalálnunk az egyensúlyt önmagunkban és a környezetünkkel ahhoz, hogy talpon maradjunk. Élettapasztalatom, szakmai jártasságom, pozitív hozzáállásom adja az alapot ahhoz, hogy vezető és támasz legyek a változásban.
Hiszem, hogy a változás erősít, és hogy együtt könnyebb.
Mottóm: „Semmi nem állandó, csak a változás.” /Hérakleitosz ie.2500/